Tetary moet opstaan

Bezoekers Hindostaanse Immigratie: 144 jaar Muziek in Migratie

Op maandag 5 juni vond de Hindostaanse Immigratiedag plaats van het Sarnámihuis in het Laaktheater in Den Haag. De viering en herdenking van 144 jaar Hindostaanse Immigratie stond in het teken van muziek en de lancering van Indian History Month 2017.

Wat waren de grote hits in Suriname en andere landen waar nazaten van contractarbeiders leven? Wat zeggen die liederen over de geschiedenis en gevoelens van een gemeenschap die haar wortels in India heeft liggen? Hoe creëren Hindostaanse muzikanten van nu muziek en welke rol speelt hun identiteit hierin? Deze vragen werden besproken in het Laaktheater.

Het was een middag vol nostalgie met de baithak gana klassiekers die fantastisch werden uitgevoerd door muziekformatie Rhydhun en nacanyá Glen Radhe. Maar ook een bijeenkomst vol nieuwe inzichten met de liederen en verhalen van Hindostaanse muzikanten uit andere delen van de wereld die in het kader van Indian History Month werden gepresenteerd. Boeiend was ook het panelgesprek met artiest Jennifer Bhagwandin, radio DJ Sudhier Nannan en student Louise Autar, waarin duidelijk werd hoe de generatie Hindostanen die in Nederland opgroeit worstelt met het ontwikkelen en behouden van hun identiteit.

Pravini Baboeram heeft ook voor Comité Tetary Moet Opstaan een beroep gedaan op het publiek om de campagne voor het borstbeeld van Tetary te steunen. De bezoekers hebben met enthousiasme gehoor gegeven aan deze oproep en in totaal € 158,- gedoneerd.

Verder Bericht

Vorige Bericht